Atte Välimäki

Yrittäjyys on mahdollistanut hänelle monien eri taitojen valjastamisen yrityksen hyväksi. Monitaitoinen nuori yrittäjä ei pelkää tarttua hommaan kuin hommaan. Työtä pelkäämätön asenne ja luovuus yhdistettynä selkeään visioon ja haluun toteuttaa asioita on hyvä yhdistelmä.

 

Asenne kohdillaan

Olin tehnyt tämän alan myyntitöitä reilun kymmenen vuotta ennen kuin ajatus yrittämisestä alkoi itää, Atte sanoo. Meillä on tavoite ja sen saavuttamiseksi koko tiimi on valmis tekemään kaikkensa.

Olemme onnistuneet rekrytoimaan ihan huippu työntekijöitä. Meillä on eri-ikäisiä ihmisiä, joista suurimmalla osalla on takanaan jo yli kolmekymmentä vuotta työelämää ja sen mukanaan tuomaa osaamista ja kokemusta. Ilmapiiri on sopivan rento ja avoin keskusteluyhteys toimii. Meillä ei käytetä aikaa kuin juuri tarvittava määrä esimerkiksi myyntipalaverin pitämiseen. Se sopii minun tapaani johtaa myyntiä, Atte toteaa. Täytyy uskaltaa tehdä asioita toisin ja kuunnella toisiakin.

Voimavarat käyttöön

Vastaan myynnin ohella uusien toimintatapojen kehittämisestä. Verkkokauppaamme uudistetaan ja olen kehitellyt siihen uusia ideoita. Haluan, että esimerkiksi nettisivuillamme näkyy oma kädenjälkeni. Visuaalisuus kiinnostaa kovasti.

Noutomyymälämme ja varastotoiminnot ovat jatkuvan kehittämisen kohteena, Atte sanoo. Noista toiminnoista vastaa siihen tehtävään palkattu henkilö itsenäisesti, mutta haluan osallistua itsekin. On päiviä, kun haluan tehdä konkreettisesti jotain käsilläni. Se on hyvää vastapainoa muulle tekemiselle.

Uskon osallistuvaan johtamiseen ja siihen, että oma esimerkki antaa potkua muidenkin tekemiselle. Meidän yrityksen olemisen ja tekemisen tapa tulee nimenomaan sitä kautta, että toimitaan yhdessä. Ei yritystä voi johtaa tai ehkä pitäisi puhua ohjaamisesta, haluttuun suuntaan, jos toimii irrallisena tekijänä, Atte pohtii.

Ei suuria yllätyksiä

Yrittäjyys ei ole tuonut suuria yllätyksiä, Atte sanoo. Työ ja vapaa-aika menevät aika iloisesti sekaisin, mutta se ei haittaa, koska tekemisen ilo ja haasteet tuntuvat niin hyviltä asioilta. Suurin yllätys on ehkä ollut se vastuu, jota tunnen omalta osaltani kantavani muista. Työasioiden miettiminen ei lopu siihen, kun lähtee kotiin, Atte tuumaa.

Aktiivista vapailua

Vapaalla käymme työporukalla katsomassa Tapparan pelejä. Uusina harrastuksia ovat kartingia ja motocrossia. Moottoriurheilu kiinnostaa koko ajan enemmän.

Kalastaminen on kesällä ihan parasta. Savustettua kalaa parempaa herkkua saa hakea. Ja vielä, jos sen on itse narrannut, Atte nauraa. Perhe on minulle tärkein voimavara.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen 8.5.2019

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon