ASIAKASKOULUTUKSEN TÄRKEYTTÄ EI VOI LIIKAA KOROSTAA

Tekninen johtajamme ja pitkän linjan voiteluaineiden ja suodattimien asiantuntija Jussi Monto vastaa yrityksemme asiakaskoulutuksista.

Vaikka perusasiat pysyisivät samoina, niin ala kehittyy koko ajan. Samoin vaatimukset, joita konevalmistajat ja laitteet asettavat voiteluaineiden ja suodattimien valmistajille, Jussi Monto sanoo. Edustamillamme tuotteilla on ihan oikeasti laitevalmistajien luokitukset - se on täysin eri asia kuin hyväksyntä, jolla myydään montaa tuotetta ja annetaan asiakkaalle väärä kuva.

 

Konevalmistajat määrittelevät tuotteelle omat vaatimuksensa mitkä pitää täyttää teknisesti, etteivät ne aiheuta mitään ongelmia käytössä. Valmistaja lähettää pyynnön tarkoilla määritteillä, joilla tuotteen raja-arvojen tulee täyttyä. Jos valmistaja pystyy tuotteen valmistamaan, niin sen jälkeen tehdään kenttätestit. Jos tuote täyttää vaatimukset, se saa konevalmistajan luokituksen. Uusien koneiden kohdalla on siis ehdottoman tärkeää varmistua siitä, että voiteluaineella on valmistajan luokitus. Maininta hyväksynnästä ei riitä, jos tulee ongelmia.

Jussi Monto kouluttaa pääsääntöisesti elintarvike-, energia- ja lääketeollisuuden toimijoita. Elintarviketeollisuuden voiteluaineiden luokitukset ja laatuvaatimukset ovat ihan omaa luokkaansa. Myyjän on oltava niistä täysin perillä ja myytävien tuotteiden on oltava kaikin tavoin dokumentoitu. Palasin äskettäin viikon työmatkalta Saksasta, jossa kävimme läpi alan uusia tuulia valmistajien kanssa näiden asioiden tiimoilta. Koulutuksen tärkeyttä myös asiakkaan suuntaan ei voi korostaa liikaa.

Meillähän on oma tuotemerkki SVAK, joka on nimenomaan elintarviketeollisuuden tarpeisiin kehitetty, Monto sanoo.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon