Mikko Nieminen

Haasteena logistiikka

Mikko Nieminen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä jo pitkän uran yhdistelmäajoneuvokuljettajana. Suoritettuaan logistiikan ja yhdistelmäajoneuvokuljettajan tutkinnon Mikko ajoi ammatikseen rekkaa 9 vuotta. Raskaan kaluston huoltotehtävät kuuluivat myös toimenkuvaan.

 

Suomen Voiteluainekauppa tuli tutuksi muutaman vuoden aikana rahdin noutopaikkana ja sen henkilökunta. Mikko on istunut joukkoon alusta lähtien ja kaikki ovat mieltäneet hänet osaksi meitä, vaikka toisen palveluksessa onkin ollut. Mikolle tarjottiin mahdollisuutta tulla meille töihin ja ottaa kokonaisvastuu logistiikkapuolesta, verkkokaupan toimituksista ja noutomyymälän toiminnasta.

Logistiikan osaamistarpeet

Logistiikka-ala on kovassa murroksessa ja digitalisoituu nopeasti niin kotimaan kuin ulkomaan rahtienkin osalta. Halu olla tässä muutoksessa mukana ja oppimassa uutta tuo Mikon kaipaamaa haastetta työhön. Kun yrityksen toimialana on maahantuonti ja jakelu, logistiikan merkitys korostuu entisestään. Alan toimijoita on valtava määrä. Rahtikuljetuksia ei voi tilata hinta edellä, sanoo Mikko. Kun tavara täytyy saada takuuvarmasti varastoon sovittuna ajankohtana ja siitä asiakkaille, on toimitusvarmuus ja rahtiketjun luotettavuus ensiarvoisen tärkeää. Kun asiakas odottaa tilaustaan, ei voida arvailla koska lopullinen toimitus tapahtuu – se pitää tietää.

Muuttuvat markkinat

Sama pätee luonnollisesti vientitoimintaamme, joka suuntautuu tällä hetkellä pääsääntöisesti Baltian maihin, kertoo Mikko. Me tuomme maahan tuotemerkkejä, jotka kiinnostavat myös siellä, hän jatkaa.

Erityisesti kuluttajien lisääntyvät tarpeet ja toiveet nopeammista toimitusajoista ovat mullistaneet alan aiempia toimintamalleja ja kilpailua. Myös koko ajan kasvavan www.svak.fi -verkkokaupan tilaukset lähtevät lähes reaaliajassa asiakkaille. Tilausketjun onnistuminen konkretisoituu, kun asiakas saa tilaamansa tuotteet oikein ja ajallaan.

Ystävällinen ja asiat viimeisen päälle hyvin hoitava Mikko on ehdoton vahvistus työyhteisöömme.

Kalastus kiehtoo

Työn tuomat haasteet, vastuu ja vaihtelu antavat sisältöä arkipäiviin. Kun kotona odottaa pieni kalamies isää kotiin, niin säännölliset työajat saavat myös uuden merkityksen. Vapaa-aika kuluu kalastuksen ja motocrossin parissa. Toki aikaa löytyy myös Tapparan peleissä käymiselle!

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen 08.05.2019

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon