Raul Ristilä

Ei kahta samanlaista päivää

Haastavan asiakaspalvelu- ja myyntityö on sitä mitä haluan tehdä, sanoo Raul Ristilä. Tämä tuntuu omalta alalta!  

Ja haasteita työ voiteluaineiden ja suodattimien parissa tarjoaa. Kahta samanlaista työpäivää ei ole. Saan tehdä itsenäisesti työtä, suunnitella ajankäyttöni ja asiakaskäyntini. Työn monipuolisuus palkitsee ja se, että joutuu haastamaan itseäänkin uusien asioiden edessä. Päämiesten järjestämiin koulutuksiin mennään sillä mielellä, että siellä ei olla kuunteluoppilaina. Myös päämies haastetaan ja kysytään tuotteisiin liittyvät asiat, kun siihen kerran on tilaisuus, Raul kertoo. On ollut hieno tunne, kun päämiehetkin haluavat tutustua ihan henkilökohtaisesti ja kannustavat olemaan yhteydessä ja kysymään rohkeasti asioita.

Tavoitteena on alusta lähtien ollut, että asiakkuudet hoidetaan varsin itsenäisesti. Myyjän pitää tuntea ja osata koko tapahtumaketju, joka johtaa siihen, että tuote on asiakkaalla. Muuten ei voi ymmärtää ja sisäistää asioita. Meillä jokainen myyjä osaa käyttää toiminnanohjausjärjestelmän kaikkia osa-alueita, Raul kertoo ja jatkaa, että jokainen myyjä tekee myös itsenäisesti ostotilauksia asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Päämiehet järjestävät koulutuksia ja olemme päässeet tutustumaan muun muassa WIX Filtersin suodatintehtaaseen paikan päälle. Suodatinmyyntimme on kovassa kasvussa ja maahantuomme ne itse.

Olen todella innostunut työstäni. Siinä saa haastaa itsensä joka päivä ja kokemus onnistumisista palkitsee ja kannustaa tekemään parhaansa. On aivan selvää, että myyntityö on minun alani, Raul sanoo. 

Takaisin koulunpenkille

Heti alusta lähtien oli selvää, että joudun tai pitäisi kai sanoa, että pääsen takaisin koulunpenkille, Raul nauraa. Työnantaja tarjosi mahdollisuutta lähteä suorittamaan merkonomin tutkintoon johtavaa liiketalouden koulutuslinjaa työn ohella. Koulupäiviä oli muutama kuukaudessa, mutta pääosin opiskelu tapahtui verkko-opiskeluna ja työn ohessa suoritettavana tutkintona. En nähnyt mitään hyvää syytä, että olisin kieltäytynyt jatko-opinnoista. Varsinkin, kun työpaikalta tuli selkeä viesti, että ohjausta ja tukea saa. Opiskeluni kesti kaksi vuotta. Asia täytyi vain sisäistää siten, että iltaisin ja viikonloppuisin täytyy panostaa siihen, Raul tuumii. Merkonomin paperit sain vuoden 2017 lopussa. Heti seuraavan vuoden alusta lähdin suorittamaan myynnin ammattitutkintoa ja paperit siitä sain syyskuussa 2018.

Vaihdetaan vapaalle

Jääkiekko ja jalkapallo ovat kova juttu. Käyn katsomassa kiekkopelejä viikoittain. Pelaan itsekin jääkiekkoa höntsäporukassa viikoittain.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen 08.05.2019

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon