Samuel Salokannel

Nuoren miehen tie myyntitiimiimme on kulkenut monen asiakaspalvelutyön kautta. Takana on myös pitkä koulutus ja edessä toivottavasti pitkä ura teknisessä myyntityössä. Haastava työ pitää mielenkiinnon yllä.

Puuseppää tarvitaan aina

Samuelilla on takanaan kolmen vuoden koulutus puusepän ammattiin.

Valmistuttuani mallipuusepäksi lähdin suorittamaan armeijan. Sieltä päästyäni koulutustani vastaavaa työtä ei kerta kaikkiaan ollut tarjolla, Samuel kertoo. Lähdin jatkamaan opintojani erikoistumalla valumalleihin. Suoritin kolmen vuoden jatko-opinnot puolessatoista vuodessa. Tilanne oli kuitenkin edelleen sama työmarkkinoilla. Puolen vuoden pesti valumallien parissa löytyi. Huono työllisyystilanne pakotti vaihtamaan kokonaan alaa. Laulussa lauletaan, että puuseppää aina tarvitaan, mutta valitettavasti näin ei ollut. Valoisana puolena asiassa Samuel näkee sen, että hän löysi toisen vaihtoehdon, joka tuntuu todella luontaiselta rauhalliselle ja kuuntelevalle nuorelle miehelle.

Uusia asioita joka päivä

Työskentelin ennen tänne tuloani muun muassa urheiluliikkeissä kolmisen vuotta. Pidin työstäni, mutta kun tämä mahdollisuus täysin erilaiseen myyntityöhön avautui, en epäröinyt vaihtaa alaa. Jo haastatteluvaiheessa sain vaikutelman hyvästä tiimihengestä ja mukavista työkavereista, jotka ovat minulle tärkeitä asioita, Samuel sanoo. Aiemmissakin työpaikoissani oli todella hyvä yhteishenki ja töihin oli aina kiva lähteä. Monelle nuorelle nämä ovat tosi tärkeitä arvoja, Samuel pohtii.

Päämiesten tapaamiset ja koulutukset ovat antoisaa vaihtelua. On todella tärkeää perehtyä edustamiimme tuotteisiin perinpohjaisesti. Uutta tässä työssä on se, että pääsee tekemään tilauksia omille asiakkaille ja on osa koko tilausketjua, Samuel sanoo. Haluan tehdä asiat kunnolla ja loppuun asti. Yllättävintä työssäni on ollut sen hektisyys. Tuntuu, että päivässä eivät tunnit vaan riitä. Mutta työpäivänhän ei tarvitse päättyä, kun kello on neljä. Tarjoukset ja raportoinnit on hoidettava ja jään mielelläni tekemään niitä iltaisin, Samuel tuumii.

LE-tuotteet tuovat selvää säästöä asiakkaalle

Olen keskittänyt pääosan työajastani edustamiemme LE-tuotteiden myyntiin ja markkinointiin, Samuel sanoo. Eräs asiakas kertoi minulle, että hänellä oli ollut samat LE:n peräöljyt apevaunussa jo 11 vuotta. Se kertoo jotain tuotteen laadusta, Samuel toteaa. Voiteluaineilla on merkittäviä eroja ja juuri tällaisissa kohteissa se tulee esiin. Tuotteiden hinta saattaa olla korkeampi, mutta niiden käyttöikä ja ominaisuudet tekevät tuotteista kokonaistaloudellisesti edullisempia. LE-asiakkaita ovat erityisesti teollisuuden haastavat kohteet kuten energiayhtiöt, laivateollisuus ja satamat. Muutamia mainitakseni, Samuel toteaa.

Urheillen vapaalla

Urheilullisen nuoren miehen laji on crossfit.  Se on kokonaisvaltaista kehon kaikkien fyysisten ominaisuuksien kehittämistä tasapuolisesti. Treenaan 3-5 kertaa viikossa. Liikunta eri muodoissaan on hyvää vastapainoa kiireisille työpäiville. Perusliikunta tulee hoidettua koiran kanssa joka päivä muutamankin kerran, Samuel nauraa. Samuelin luonteenpiirteitä kuvaavat sanat määrätietoinen, huumorintajuinen, ahkera ja kohtelias.

 

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen 26.07.2019

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon