Sari Ristilä-Happonen

Toimenkuvastaan ja itsestään kertoo muun muassa yrityksemme taloushallinnosta ja markkinoinnista vastaava Sari Ristilä-Happonen. Takana on yli kolmenkymmenen vuoden työura taloushallinnon ja markkinoinnin tehtävissä, mutta nuorena naisena työura alkoi Keltainen Pörssi –lehdestä.

 

Unelmien pelikenttä

Olin ensimmäinen palkattu työntekijä Keltainen Pörssi –lehdessä. Olihan se ihan huikea matka, joka kesti 15 vuotta, Sari kertoo. Lehden perustajat olivat päivätöissään ja minä pyöritin lehden toimitusta yksin ensimmäisen vuoden, Sari muistelee. Sain oppia, tehdä ja kokea aivan uskomattoman kehitystarinan omalla sarallaan. Kun liikeideana on ”myydä” ilmaisia rivi-ilmoituksia lehteen, ei ensimmäinen ajatus ole, että nyt on käsissä loistava liikeidea. Niin uutta ja outoa se silloin oli, Sari sanoo.

Kun saa toteuttaa ideoitaan, suunnata tarmonsa ja kykynsä lempeässä ohjauksessa työhönsä, niin se on äärettömän arvokas ja kasvattava kokemus, joka kantaa läpi koko tulevankin työuran. Kyllä minun hulluimmat ideat ammuttiin alas, Sari nauraa. Hauskoja muistoja riittää roppakaupalla. Kuvaavinta on kuitenkin se tapa, jolla yrityksen omistajat toimivat.

Lehti taitettiin pitkään tamperelaisessa lehtipainossa. Sain kutsun lähteä toimitusjohtajan matkaan katsomaan kuinka se ihan oikeasti tapahtuu. Siellä minä ihmettelin ja pois lähtiessämme, esimieheni tuumasi, että tästä eteenpäin sinä käyt hoitamassa lehden taittamisen ja keksit tyhjiin kohtiin täytettä. Ja minähän keksin, Sari nauraa. Ilmeisen hyvin, koska toimin lehden vastaavana toimittajana muutaman vuoden ja siirryin sitten muihin tehtäviin. Se oli sellainen unelmien pelikenttä, jolla sai olla aina lyöntivuorossa.

Ympyrä sulkeutuu

Harvempi saa työurallaan kaksi kertaa mahdollisuuden ja tilaisuuden lähteä luomaan uutta ja tehdä työnkuvastaan itsensä näköinen. Koen itseni äärettömän  onnekkaaksi saatuani tällaisen tilaisuuden kuin minulla nyt on. Ja vielä, kun saa luoda henkilöstöhallinnon puolella uusia toimintatapoja, joiden vaikutuksen näkee joka päivä.

Mistään ei varmasti ole kirjoitettu niin paljon kuin työilmapiiristä. Se on jotain sellaista, mitä ei rahalla voi ostaa – se on jotain sellaista, jonka aistii heti. Jos haava on jo tulehtunut, sitä ei laastarilla enää voi hoitaa, Sari pohtii. Kavahdan hierarkkisia suhteita ja monimutkaisia organisaatiokaavioita, Sari sanoo. Kun henkilöstö otetaan mukaan päätöksentekoon ja aidosti panostetaan työpaikan kulttuurin rakentamiseen, se heijastuu kaikkeen tekemiseen. Se on jotain sellaista, jonka asiakkaatkin vaistoavat ja kuvaavat sitä usein sanoilla ”Teillä on hyvä meininki!”

Ei pidä koskaan unohtaa, että asiakkaat eivät ole yritystä varten, vaan yritys on asiakkaita varten. Ja parhaan palvelun takaamiseksi on huolehdittava henkilökunnastaan. Ja ilman henkilökuntaa ei ole yritystä, Sari pohtii.

Itseohjautuvuus on sana, jonka kuulee nykyään joka paikassa. Siihen pitää pyrkiä, mutta työntekijäkään ei ole yksin mitään. Yhteishenki ja sellainen auttamisen kulttuuri työpaikalla ovat avaintekijöitä onnistuneeseen lopputulokseen, joka välittyy myös asiakkaille. 

 

Kärsivällisyys ei ole vahvin luonteenpiirteeni, mutta sitäkin voi opetella. Meillä on toimistokoira aina silloin tällöin paikalla ja häntä täytyy ehtiä suukotella kiireenkin keskellä - suukottelu on ihan sallittu juttu töissä!

Teksti: Sari Ristilä-Happonen 08.05.2019

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon