YLÖJÄRVEN NUORI YRITTÄJÄ 2019


Suomen Voiteluainekauppa Oy:n Atte Välimäki vastaanotti Nuori Yrittäjä 2019 -palkinnon 23.5. juhlatilaisuudessa, jossa juhlistettiin samalla Ylöjärven kaupungin 150-vuotispäivää. Nuoren yrittäjän on hyvä yrittää juuri täällä, Atte Välimäki totesi juhlapuheessaan.

Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon keskeiset valintaperusteet ovat yrityksen jatkuvan menestymisen edellytykset ja hyvin hoidettu talous. Kun yritys täyttää nuo kriteerit, niin se näkyy myös asiakkaalle, Välimäki toteaa. Hyvin hoidettu yritys hoitaa asiakkaan asiat hyvin ja se pitää myös huolen henkilökunnastaan, Välimäki jatkaa.

Yrityksen kolme tärkeintä tukijalkaa ovat juurikin asiakkaat, päämiehet ja henkilökunta.

Yrityksemme on nyt 4-vuotias ja tällaisen huomionosoituksen saaminen jo nyt otetaan kiitollisena ja nöyränä vastaan. Se kuuluu koko meidän sitoutuneelle henkilökunnallemme. Yksin kukaan ei ole mitään -sanonta kuvaa yrityksemme toimintaperiaatetta asiakkaidemme ja henkilökuntamme suhteen hyvin. Sitoutuneet ihmiset pystyvät mihin tahansa! Palkinto kertoo meille yrityksenä sen, että asioita tehdään oikein ja olemme oikealla tiellä, Välimäki toteaa.

Atte Välimäkeä kuvaa ehkä parhaiten kolme luonteenpiirrettä; rohkeus, uusista asioista innostuminen sekä periksi antamattomuus, joka ilmenee myös itsepäisyytenä – mutta myös kykynä tehdä kompromisseja. Nuoruuden into ja ennakkoluulottomuus sekä luja usko itseensä ja kykyihinsä ja ennen kaikkea usko loputtomiin mahdollisuuksiin kantavat jo pitkälle. Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto. Kaikille yrittäjille tuttujen synkkien hetkien äärellä, usko siihen, että tekee asioita oikein, antaa pohjan kaikelle.

Ajatus omasta yrityksestä ja siitä, että saa tehdä asioita omalla tyylillään, mutta myös kantaa vastuun päätöksistään, konkretisoitui keväällä 2015 Suomen Voiteluainekauppa Oy:ksi. Takana oli 14 vuoden työkokemus alalta. Vahva osaaminen voiteluaineista ja myynnistä yhdistettynä rohkeuteen sekä saman alan taustaa omaavan yhtiökumppanin löytyminen ratkaisivat asian.

Ensimmäinen palkattu työntekijä aloitti samana päivänä, kun yritys aloitti toimintansa. Harva lähtee yrittämään palkkaamalla työntekijän heti. Päätös siitä, että jokainen keskittyy omiin vahvuuksiinsa ja osaamiseensa, oli täysin selvä. Selvää oli myös, että ajatellaan suuresti! Yrityksen toimintaympäristöstä haluttiin luoda heti vastaava kuin se olisi jo pitkään toimineessa yrityksessä toiminnanohjausjärjestelmineen ja toimisto-ohjelmistoineen. Taloudellinen panostus oli iso, mutta se kannatti. Työaika pystyttiin käyttämään tehokkaasti.

Kahden kuukauden kuluttua työntekijöitä oli palkattu jo kolme lisää. Tämä toimintatapa vakuutti myös ulkolaiset päämiehet, joilla on tiukat kriteerit, kun jälleenmyyjä valitaan edustamaan maailman parhaimpia brändejä. Alkutaipaleella oleva yritys ja sen henkilökunta vakuutti päämiehet. Palaute oli, että noin innostunut ja itseensä uskova työyhteisö on pakko ottaa vakavasti.

Neljäs toimintavuosi on lähtenyt käyntiin suunnitellulla tavalla eli 20 % kasvua tällekin vuodelle hakemalla. Muutto omiin toimitiloihin tapahtui tammikuussa. Se on merkkipaalu, johon on tähdätty toiminnan aloittamisesta lähtien.Työntekijöitä on tällä hetkellä 12 ja tarkoitus on rekrytoida lisää henkilökuntaa tänäkin vuonna.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon