Voimansiirto

Voimansiirto on kaikissa ajoneuvoissa keskeisessä asemassa, koska se varmistaa moottorin tuottaman voiman saatavuuden ja käytön.
Voimansiirtoöljyt ovat muuttuneet viime aikoina perusteellisesti, jotta niillä taataan voimansiirron toiminta lämpötilan ja vaihteiden kuormituksen suhteen yhä vaikeimmissa olosuhteissa.

 

Suuntaus pienentää vaihdelaatikoiden kokoa ja painoa sekä vähentää voimansiirron sisäistä kitkaa voiman häviön minimoimiseksi on synnyttänyt uuden korkealuokkaisten voimansiirtoöljyjen sukupolven, joiden tyhjennysväli on pidentynyt.

Autojen voimansiirtoöljyihin kuuluu käsivaihteistojen ja automaattivaihteistojen öljyjä (ATF - Automatic Transmission Fluid) sekä tasauspyörästö-öljyjä.
Voimansiirtoöljyjen suorituskyky standardisoitiin 1950-luvulla MIL-L-2105:n (American Military Specification) käyttöön otolla ja 1960-luvun alussa API:n kautta (American Petroleum Institute) GL:n (Gear Lubricant) spesifikaatiota soveltamalla. Euroopassa ei ole omaa spesifikaatiota; valmistajat käyttävät yleensä sisäisiä teknisiä vaatimuksia, jotka perustuvat alkuperäisiin osiin tehtyihin testeihin.

Valmistajat haluavat nykyään, että voimansiirtoöljyä tarvitsee täyttää van vain yhden kerran tuotteen elinaikana ja sen seurauksena teknologia kehittyy synteettisten perusöljyjen suuntaan.

Kaikki mitä tarvitset. Ja paljon enemmän.

info@voiteluainekauppa.com

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

Puh. 010 339 2250

Noutomyymälä 8.00-17.00

Linjatie 2, 33470 YLÖJÄRVI

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon